Sportmassage de basismassage

Sportmassage is de basismassage en ideale massagevorm bij overbelaste spieren door foutieve houding

sportmassage

Sportmassage op de kuit en rondom de enkel is óók heerlijk voor extra ontspanning in het hoofd 😉

Doordat er tijdens een sportmassge wrijving gegeven wordt, vind er opwarming en verbetering van de doorbloeding plaats. Door deze betere circulatie worden afvalstoffen beter en sneller naar de blaas afgevoerd om daar vervolgens het lichaam te verlaten.

Hoe minder afvalstoffen er in je lijf blijven zitten hoe lekkerder jij in je vel zit!

Waardoor ontstaan overbelastingen

Foutieve houding kan in een klein hoekje zitten en lijden tot vastzittende spieren, denk aan; beenlengte verschil, portomee in kontzak, computerhouding, frequent aan één zijde van weg lopen met je hardlooprondje etc.
Sommige overbelastingsklachten zijn erg moeilijk te voorkomen zoals werkgerelateerd klachten (computer, telefoon, auto). Indien jij een dergelijke klacht ondervind (en alle ergonomische maatregelen al getroffen hebt), adviseer ik eens in de 4 tot 6 weken een sportmassage om zodoende geen terugkomende last van de klachten te ervaren.
Echter, een foutieve houding kan ook door scheefstanden, triggerpoints, ziektes, of door onbalans in de energie van het lichaam veroorzaakt worden. Ik probeer ten alle tijden tijdens de sportmassages te achterhalen waardoor uw klachten nu ontstaan zijn om u zo op de juiste manier te kunnen helpen. Indien ik dit zelf niet kan, zal ik u doorverwijzen naar iemand waarvan ik denk dat u geholpen kunt worden. (Zie onderaan)

Afvalstoffen kunnen zelfs door onze dagelijkse voeding inname (denk aan te grote mate van suikers, koffie, zink en metalen welke in vis en/of vlees zitten), medicijnen, stress en nog vele andere zaken gecombineerd met bijvoorbeeld zittend werk en te weinig lichaamsbeweging, zorgen voor overbelastingen. Het is mogelijk dat in dergelijke situaties andere massage methodes zal toepassen. Bijvoorbeeld drukpunten uit de shiatsu therapie.

Met andere woorden, een sportmassage is niet alleen geschikt voor sporters. Integendeel, een sportmassage is écht geschikt voor iedereen

Wilt u graag meer lezen over de voordelen van een sportmassage? Lees dan eens onderstaand stuk.

Voordelen sportmassage

Wat kunt u van mijn sportmassage verwachten?

Ik masseer stevig en doeltreffend. Ook voel ik vrij snel waar het probleem zich bevind. Het komt zelden voor dat ik niet binnen 3 behandelingen die erg vastzittende nek of andere spieren, in die mate los heb, dat u er geen last meer van heeft. Als er masseurs zijn beweren dit in 1x te kunnen, tip ze mij dan, want dan ga ik daar zelf ook heen voor mijn behandelingen.  kortom, ik ben ze in mijn 15 jaar als “subtopsportster” nog niet tegengekomen.

Verder zijn er naast boven beschreven voorbeelden andere mogelijkheden waardoor spieren vast komen te zitten. Denk aan triggerpoints, scheefstanden, leegtes in energie e.d. Ik herken deze toestanden en kan u hiermee helpen of kan u doorverwijzen naar een collega.

Collega’s waar ik naar doorverwijs en goede ervaringen mee heb …

Marcel Jansen osteopathie Duiven en osteopathie Apeldoorn
Fysiotherapie Doetinchem Wassink & Willink. Vraag dan naar Emil Wassink.

 


Leave a Reply