Massages

Massages bij In-Beweging zijn meer dan gewoon massages

 

De sport- en ontspanningsmassages die ik geef, probeer ik altijd van topkwaliteit te laten zijn. Mocht u dat anders ervaren, zeg het mij dan.
Maak een afspraak en merk wat 10 jaar massage ervaring met uw spieren en lichaam kan doen.

sportmassage ApeldoornOp elke hoek van de straat vind je tegenwoordig een “sportmasseur”. Voor de branche niet altijd goed. Veel masseurs zijn naast hun werk “goedkoop” aan het bij hobby-en en behalen niet de resultaten met massages die mogelijk zijn. Dat is jammer. Door het werk van deze masseurs wordt er te weinig waarde aan de werking van een (sport)massage toegekend. Niet alleen door klanten, maar ook door fysiotherapeuten. Let wel: Een fysiotherapeut is GEEN masseur en beheerst deze professie dan ook niet zo goed als een ervaren (sport)masseur.

Gelukkig is uit de massages die goed gegeven worden, gebleken dat ze op preventief gebied heel goed werken. Ook tegen fysieke (lichamelijke) klachten is er met massages veel mogelijk.
De massages waar ik bijvoorbeeld goede resultaten mee haal zijn:

  • Achillespees klachten
  • Nek en schouder klachten
  • Stijfheden die vanuit de onderrug de hele rug door trekken
  • Vermoeid aanvoelende spieren
  • Verzuurde spieren
  • Stijve, harde spieren in de benen
  • Langdurige spanningen in het lichaam
  • Onrust
  • Stress

Wat onderscheid mij van een andere “sport”masseur

Naast de verschillende massage mogelijkheden die ik bied, denk en voel ik graag met u mee. Absoluut niet zweverig!
Hoe komt u nu aan de klacht, waardoor heeft u nu geregeld spanningen in de nek? Waarom bent u nú juist geblesseerd?
Het gebeurt zelden dat uw klacht met 1 behandeling opgelost is. Maar na 3, 4 of 5 behandelingen kunt er wel grotendeels vanaf zijn.  Zover in ieder geval, dat u er in het dagelijks leven geen last meer van heeft.

Door mijn sport-, werkervaringen en diverse studies heb ik een veel bredere kijk op het lichaam en het ontstaan van klachten dan alleen de enkele “sportmasseur”.

De afgelopen 10 jaar heb ik mij, tijdens behandelingen, studies en sporttrainingen, grotendeels bezig gehouden met het hoe en waarom van ontstaan van overbelasting en de daarop volgende klachten.
M.n. klachten die niet door een huisarts behandeld worden en waarbij de fysiotherapeut adviseert oefeningen te doen. Denk hierbij aan fysieke klachten zoals terugkomende achillespees pijnen, elke keer maar weer die terugkomende vastzittende schouder spieren. De stijfheid in de hamstring die niet over wil gaan, triggerpoints etc.

Massages DoetinchemNaast fysieke klachten richt ik mij ook op bijkomende mentale klachten als onrust, slecht kunnen slapen, stress, piekeren en andere overbelasting klachten. Klachten die men voor lief moet nemen en waar geen passend medicijn voor is.
Deze klachten zijn waardevolle indicatoren die een duidelijker beeld van de oorzaak geven.
Als we de echte oorzaak achterhaald hebben, zal ik mij tijdens de massages daar op richten en kunnen we samen onderzoeken op welke manier het voor ú mogelijk is de oorzaak aan te pakken.

Massages DoetinchemTussen overbelasting en het ontstaan van een chronische klacht zit een heel groot gebied. Het signaleren en aanpakken van de oorzaak van de klacht is erg belangrijk.
Oorzaken kunnen zijn: Voeding / nachtrust / verkeerde of te weinig beweging / praten / uiten van gevoelens. Zaken waarvan u vind dat het logisch is dat u dat doet, of waarvan u vind dat dit niet anders kan (bijv. in geval van werk).
Maar ik verzeker u, het kan en moet in sommige gevallen echt anders of in ieder geval, op een andere manier. Hier kunnen massages heel goed ondersteuning bieden.

 

Klachten die niet over kunnen gaan

Massages DoetinchemEr zijn zeker klachten die met massages niet over kunnen gaan. Deze klachten kunnen voortkomen uit een (chronische) ziekte. Deze klachten kunnen met massages wel verlicht worden.
Natuurlijk zijn er klachten die ik niet kan verhelpen. Ik kan ze constateren en u vervolgens adviseren naar een osteopaat of chiropractor te gaan. Het betreft hier over het algemeen klachten veroorzaakt door scheefstanden of vroegere letsels/ valpartijen

 

 

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 


2 Comments

Monique Bloem

november 24, 2015at 5:07 pm

Sinds enkele jaren kom ik minimaal 1 maal per maand bij Grada in Apeldoorn. Mijn bezoeken aan Grada begonnen met het oplossen van ernstige nek- en schouderklachten. Na enkele maanden waren de problemen opgelost, maar mijn bezoeken heb ik voortgezet. Puur om te voorkomen dat ik dezelfde problemen weer krijg en uiteraard ter ontspanning. Want buiten het feit dat zij de medische klachten uitstekend aanpakt, is het ontspannende deel van de massage ook noodzakelijk af en toe. Door haar vakkennis is Grada van alle markten (massages) thuis en een echte aanrader. Ik ben al jaren heel tevreden!

Floor Willemsen

oktober 24, 2015at 7:21 pm

Heerlijke Shiatsu massages gehad!! Grada luistert super goed naar je verhaal/ klachten en weet precies wat ze doet! Erg fijn en na de tijd echt ontspannen. Een aanrader!

Leave a Reply