Basis bootcamp voor een goed begin

https://nos.nl/artikel/2189198-we-moeten-meer-bewegen-en-vooral-de-spieren-trainen.html

N.a.v. wat er 22 augustus in het nieuws gebracht is, kun je vanaf 4 september in een kleine groep (small group personal training) in het bootcampbos leren hoe je op de goede manier je spieren moet inzetten! Want … zie bovenstaande tekst: vooral de spieren trainen. Maar hoe doen we dat dan?

De eerste basis club zit er bijna op. De 2e zit eraan te komen vanaf maandagavond 30 oktober en zaterdagochtend 6 november. Schrijf je onderaan de pagina in.

Hardlopen en fietsen lukt een deel van de bevolking vrij aardig. Alhoewel er toch zeer regelmatig mensen zijn die blessures en overbelasting oplopen. Hoe komt dat nou? Het schort vaak aan de basis.

  • Sommige spieren zijn meer verkort dan ze moeten zijn (verminderde flexibiliteit), sommige zijn slapper. De spanning op het skelet is dus niet helemaal zoals zou moeten.
  • Banden rondom de gewrichten zijn stijf (verminderde mobiliteit) door altijd dezelfde (werk)houdingen. Ga je deze door sporten of anders bewegen ineens anders belasten, dan liggen blessures op de loer.
  • De spierkracht van de core (billen, buik, onderrug) t.o.v. de belastbaarheid van de spieren van de extremiteiten (armen en benen) is niet altijd in balans!
  • Het op de juiste wijze kunnen inzetten van de core tijdens sporten
  • Het vervolgens uitbouwen van oefeningen middels het juist inzetten van de core en
  • Het verhogen van de belastbaarheid van spieren en gewrichten. Als de spieren niet genoeg getraind zijn, kunnen daar sneller spierscheurtjes in komen.

Daarom vanaf 30 oktober “EEN GOED BEGIN IS HET HALVE WERK!” BASIS BOOTCAMP TRAINING

 

Tijdens de basis bootcamp training, staan we stil bij het in balans krijgen van:

1. Jouw houding (flexibiliteit en mobiliteit),
2. De juiste opbouw t.a.v. de basis bewegingen (denk aan buikspieroefeningen, squaten (duwen), strekken, buigen, trekken en draaien = roteren) en
3. Correcte houdingen van waaruit we alle vervolg spierversterkende oefeningen gaan uitvoeren. Oefeningen die de core en de extremiteiten beter belastbaar maken, waardoor je (bijv.) beter gaat wandelen, hardlopen, fietsen etc. En natuurlijk beter de bootcamp oefeningen die we tijdens de reguliere trainingen doen kunt uitvoeren.

Denk bij belangrijke oefeningen aan planken, squaten of lunges. 

Deze oefeningen (zie deze link) worden geadviseerd door de gezondheidsraad waarna verwezen wordt in het artikel van de NOS

Maar … als we niet eerst de romp op de juiste wijze kunnen aanspreken, dan leveren deze oefeningen niet het rendement op wat ze wel zouden kunnen doen. En dat is jammer. Voor alle andere oefeningen geldt hetzelfde. We kunnen geen deadlift maken als we niet eerst de heup beweging goed onder de knie hebben. Voor diegenen die niet weten wat een deadlift is … Een hele goede oefening voor je core en dan met name je bilspieren en heupbeweging. Welke weer heel belangrijk zijn bij het hardlopen!!!

Voor wie geschikt

Voor iedereen. Beginners die onzeker zijn om te beginnen, revalidatie personen. Zelfs voor de geoefende hardloper met altijd dezelfde linker hamstring klachten of een geoefende fitness-er, kan deze basis bootcamp training een stuk meer helderheid en sportief plezier geven.

Wanneer gaan we beginnen:

Maandagavond 30 oktober 19.00 tot 20.00
Zaterdagochtend 6 november 09.15 tot 10.15

Duur

Bij 1x pw trainen en 2x thuis oefenen kun je met 8 weken training naar verwachting de basis goed hebben. Jij bent dan in staat om vrijwel alle krachtoefeningen op de juiste wijze uit te voeren. Jouw mobiliteit en flexibiliteit (houding t.o.v. jouw botten) zal verbeterd zijn en je spieren zullen sterker zijn. Hierdoor is jouw blessure kans verholpen of in ieder geval een stuk lager.

Kosten

8 rittenkaart a € 75,-.
Je kunt na deze basis bootcamp training ook vrijblijvend 2x gratis deelnemen aan de bootcamp trainingen om te bezien of je profijt hebt van de geleerde stof en het niveau van de bootcamp trainingen aan kan.

Ik hoop iedereen meer sport plezier te bezorgen!!!

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *