Kettlebell opleidingsdag 2

  • 0

Kettlebell opleidingsdag 2

Gisteren heb ik de 2e kettlebell instructeurs opleidingsdag gehad. Very nice!!!

Voor wie is het werken met de kettlebell geschikt?

  1. Wedstrijdsporters (sprinters, explosieve sporters, maar ook hardlopers)
  2. Recreanten vanwege de vele mogelijkheden om kcal te verbranden en houding te verbeteren
  3. Revalidatie, vanwege de houding verbeteringsmogelijkheden

We hebben veel geoefend met de verschillende oefenvormen t.a.v. het verbeteren van onze eigen vaardigheden en zijn goed gecorrigeerd. Ik kan wel zeggen dat ik vandaag heerlijke spierpijn heb en brandende handen met lichtelijke eelt vanwege het vele draaien en swingen van de kettlebells ;-). Maar dat hoort erbij! Op de hieronder geplaatste video een korte introductie betreffende de kettlebell swing en ja … ook mijn heupbeweging kan en moet eigenlijk nog explosiever. Zoals je zo kunt zien, geen knie buigingen!!! Het is een heupbeweging en geen squat.

(Klik op de film voor juiste formaat)

Verder hebben we veel achtergrond informatie gekregen over juiste houdingen, hoe verkeerde uitvoeringen te kunnen verbeteren. Wat is een goede opbouw in het aanbieden van oefeningen met de kettlebell en waar loopt het bij klanten mis. Kortom, de kettlebell opleiding is zeker een goede en leuke aanvulling op mijn personal trainingsopleiding.

Mijn doel met de personal training en met de groepslessen is uiteraard om jou als klant beter te maken op alle trainingsgebieden. Om jou functioneel te laten trainen, dus dat te laten doen wat goed is voor jou. En daar draagt deze kettlebell trainingsmethode zeker zijn steentje aan bij.

Het was een geslaagde dag geweest dus. OP naar dag 3!!! Waar we het gaan hebben over: hoe ga je precies corrigeren en waar moet je op aansturen met oa. het gebruik van video materiaal.

 


Leave a Reply